Exoshield | Szélvédő védelem

Az ExoShield egy vékony, átlátszó védőfólia, amely a szélvédőn kerül alkalmazásra, hogy csökkentse a kőfelverődések esetleges sérüléseinek kockázatát. Élvezze a vezetést anélkül, hogy aggódnia kellene az utazás biztonságáért vagy a váratlan szélvédőkárok miatt.

Az átlagos szélvédőcserének a költsége ma már akár többszörösére is növekedhet azokhoz a korábbi időkhöz képest, amikor az autókban nem voltak ilyen fejlett vezetéstámogató és biztonsági rendszerek. Az ADAS (Advanced Driver-Assistance System) vagyis az Előrevezető Vezetéstámogató Rendszer a legtöbb modern járműben már alapfelszereltségnek számít, és ezen rendszerek szenzorokkal vannak felszerelve, amelyek a szélvédő belső részén találhatóak.

Ezek a szenzorok kritikus szerepet játszanak a vezetéstámogató funkciók működésében, mint például a sávtartás vagy a sávelhagyás figyelmeztetés. Amikor egy szélvédőcserére van szükség, a szenzorok újra kalibrálásra szorulnak, hogy pontosan és megbízhatóan működjenek. Ez az újra kalibrálás viszont további költségekkel jár, ami növeli a szélvédőcsere árát.

Ezen túlmenően, a modern járművek szélvédői gyakran tartalmaznak hővédő rétegeket, és egyéb speciális technológiákat, amelyek a vezetési élményt és a biztonságot szolgálják. Ezek a továbbfejlesztett tulajdonságok hozzájárulnak a szélvédők minőségéhez, de egyúttal emelik a cseréjük költségeit is.

Összességében, míg a modernebb autók szélvédői kiválóan teljesítenek a vezetés és a biztonság terén, a cseréjük költségei is magasabbak lehetnek az említett okok miatt. Ezért érdemes gondoskodni a megfelelő karbantartásról és a kisebb károk megelőzéséről, hogy minimalizáljuk a szélvédőcsere terheit és költségeit.