Épületfóliázás | Épületüveg fóliázás

A LLumar épületüveg fóliák használata megoldást kínál a régi hagyományos korszerűtlen, de akár a legújabb üveg típusok hiányosságainak, a már beépített szerkezetek helyszínen történő átalakítására , a legköltséghatékonyabb módon. A LLumar fóliák alkalmazásával akár a normál építészeti flott üvegek is átalakíthatóak korszerű biztonsági, hő-fényvédő, UV. szűrő vagy akár szigetelő szerkezetekké. Önnek csak az igényét kell megfogalmazni, és mi segítünk kiválasztani a legmegfelelőbb fólia típust.

LLumar hővédő fóliák

A LLumar hő védő fóliák hatékony megoldást jelentenek az épületek nap sugárzása által okozott felmelegedése ellen. Korábban az igazán jelentős hővédelmet biztosító fóliák egyben komoly mértékben lesötétítették a helységeket. A LLumár által fejlesztett AIR és VS sorozat az átláthatóság jelentős csökkentése nélkül képes a magas hő védelem biztosítására. Kirakatok esetében követelmény az alacsony reflektivitás a jó beláthatóság érdekében, de a kirakati tárgyak fakulásának lassítása jó hővédelmet kíván. Ezt a feladatot LLumar hővédő fóliákkal könnyen megoldhatjuk. A hagyományosnak nevezhető tükröző hő védő fóliák akár 80%-ban is képesek kin tartani a nap energiáját.

Ha mód van rá kültéri telepítésű típusokkal érhetjük el a legjobb védekezési hatásfokot. A LLumar kültéri hővédő fóliák felületén a karcosodás ellen védelmet nyújtó bevonat mellet egy speciális tapadás csökkentő réteget is alkalmaznak. Ez a felület nem csak a megtapadó szennyeződések, de akár a graffiti ellen is védelmet nyújthat.
Sok forgalmazó a fóliák IR visszaverő képességével azonosítja a hő visszaverő képességet!

Figyelem ez megtévesztő mert erre nincs egységes szabványosított mérési módszer!

LLumar betekintés és fény védelem, dekorációs fóliák

Gyakran előforduló eset, hogy egy új építkezés vagy átalakítás esetén az átadást követően derül ki, hogy egyes helységek belátás elleni védelméről megfeledkeztek. Megoldás a problémára a LLumar dekorációs vagy matt fóliák alkalmazása. Ezen fólia típusok variációs lehetőségei számtalanok. A homok fújás látszatát keltő homogén vagy különböző mintázatú és színes anyagok felülete karc ellen védő rétegekkel vannak ellátva.

A dekorációs LLumar fóliák teljes vagy részleges átláthatatlanságot biztosítanak a fény jelentős részének áteresztése mellet. Segítségükkel jól elszeparálható munkahelyek alakíthatók ki az egy légterű irodákban is. A munkahelyek és elsősorban a számítógépek alkalmazása az ergonómiai törvényi előírások alapján szigorú fény védelmet igényelnek a tükröződés mentes képernyők üzemeltetéséhez.

A LLumar hővédő / fényvédő fóliák alkalmazásával ez a feladat is megoldható.

LLumar UV védő fóliák

Általában az emberek többsége úgy gondolja hogy lakásában, autójában biztonságban érezheti magát a napsugárzás okozta káros UV sugárzással szemben. Sajnos a környezet szennyezés következményeként oly mértékben elvékonyodott az ózon réteg, hogy az már nem biztosít elegendő szűrést a káros mennyiségű UV sugárzással szemben.

Egészségünk védelme, a káros bőrbetegségek kialakulásának megelőzése érdekében alkalmazzunk lakásunk, munkahelyünk sőt autónk üvegein LLumar UV szűrő fóliákat, melyek a káros sugárzás 99,9%-át is képesek megszűrni. Ez a védekezés talán a leghatásosabb formája az egyik legsúlyosabb bőrrák betegségnek: a melanóma ellen. Az egészségünk mellet értékeink védelmét is szolgálja a LLumar UV fóliák alkalmazása, hiszen használatával le lassítjuk a lakásban vagy gépkocsinkban lévő tárgyak fakulását. Különösen fontos ez egyes nagy értékű festmények bútorok esetén.

LLumar graffiti elleni védelem

Bár a LLumar graffiti ellen védő fóliák szinte minden sík felületre telepíthetőek, természetesen mégis a leggyakoribb alkalmazási forma az épület és gépjármű üvegeken történő alkalmazás. Hazánkban sajnos még nem nevezhető általánosnak alkalmazása, de Nyugat-Európa közlekedési vállalatai jó példát mutatnak számunkra. Gazdaságossági számítások igazolják hogy egyetlen villamos vagy autóbusz üveg cseréje tízszeri graffiti ellen védő fóliázás költségének felel meg. Leggyakoribb támadási forma a festéses eljárás , mely akríl vagy kátrány alapú szerekkel történik. Ezek eltávolítása többnyire nem okoz gondot mert a LLumar graffiti ellen védő fóliák felülete egy nagy keménységű karcolás elleni bevonattal van ellátva, melyről oldószeres törlővel többnyire maradéktalanul eltávolítható a festék anyag. Még a fólia cseréje sem szükséges. A karcolásos rongálás esetén a fólia megvédi az üveget de a fólia cseréje többnyire elkerülhetetlen.

Legveszélyesebb a savazásos támadás, mert az alkalmazott vegyszer HF /Hidrogén-Fluorid/ az emberi szervezetre közvetlen és közvetett úton is rendkívül veszélyes. A LLumar fóliák még ennek az agresszív támadásnak is képesek ellenállni. Hogy miért jelenthet a savazásos graffiti élet elleni bűncselekményt megtudhatod a Graffiti védelemről szóló oldalról.

LLumar biztonsági fóliák

A LLumar biztonsági fóliák a szabványi megfelelőségük alapján két fő csoportra oszthatóak. 

Az MSZ EN 12600-as szabvány egy üvegszerkezet szilánk mentes törését vizsgálja és a becsapódó tömeg energiája alapján három /1B1, 2B2, 3B3/ fokozatot különböztet meg. A megfelelősséget minden esetben az jelenti, hogy a becsapódó tömeg hatására eltörő üvegből nem fordulhat ki sérülést okozó szilánk. Ezen szabványnak való megfelelőséget rendelet írja elő közintézmények részére, mint pl. bölcsődék, óvodák, iskolák, egészség ügyi intézmények stb. Hasonlóan kötelező a szilánk mentes környezet élelmiszerek gyártása forgalmazása esetén is egy EK előírás alapján.

Az MSZ EN 356-os szabványnak történő megfelelés a személy védelmen túl vagyon védelmi eszköznek is minősül. P1A és P2A kategóriát a MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) átdobás gátló eszköznek minősíti. Ez a vizsgálat egy 4,1kg tömegű acél golyó 1,5 ill. 3,0m-er magasságból, fóliázott üveg felületre történő ejtéses próbából áll. A fóliázott üvegnek három becsapódást kell kiállnia oly módon hogy a golyó nem szakíthat akkora rést az üvegen amelyen képes átesni. A LLumar biztonsági fóliák minden szükséges magyar és nemzetközi minősítésnek megfelelnek. Milyen védelmet nyújt a LLumar biztonsági fólia robbantásos támadás esetén ?