Autófóliázás | Autóüveg fóliák

A LLumar autófóliák megoldást nyújtanak a gépjárművek üvegeinek hiányosságaira, legyen az a nem megfelelő UV szűrés, belátás elleni, nem kielégítő hő vagy akár a betörés elleni védelem. Fontos, hogy autófóliázás előtt tájékozódjunk az aktuális jogszabályokról, elkerülve így a későbbi kellemetlenségeket közúti ellenőrzések vagy műszaki vizsgák esetére.

Kijelenthetjük, hogy sem európai sem magyar törvény, rendelet nem tiltja csak feltételekhez köti a gépjárművek üvegeinek utólagos fóliázását. A kivétel mely a szabályt erősíti a közösségi járművek úgynevezett vészkijárati felülete. A feltételek közül a legalapvetőbb és megkerülhetetlen, hogy a jármű rendszámának megfelelő nemzeti minősítő jellel rendelkezzen a fólia és ez a műbizonylatával azonosítható legyen! Magyarországon a NAF /Nemzeti Autó Felügyelet/ minősítésével kell rendelkezni és az engedélyben előírt adatokkal műbizonylatot kiállítani az erre jogosult telepítőnek!

A fentieken túl a fóliázott üveg együttes láthatófény áteresztési értékeit a 84/2005 GKM rendeletnek megfelelően az alábbi értékek figyelembe vételével kell betartani.
Az első szélvédőüveg és vezetősor melletti oldalüvegeknek, /melyeken keresztül a kétoldali meglévő visszapillantó tükrökön keresztül biztosított a gépjármű mögé látás/ minimum 70%-os látható fény áteresztéssel kell rendelkeznie. Az autófóliázás mindennapjaink elengedhetetlen kellékévé vált.

A vezetősor mögötti oldalüvegek és hátsó szélvédő látható fény áteresztési értéke nincs korlátozva, azonban mind minden fóliázott üveget a fent leírt azonosító jellel eltávolíthatatlan módon meg kell jelölni. Sok érdekeset olvashatsz a fóliázásról az autófóliázás facebook oldalán.

Autófólia típusok

LLumar STRATOS Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Exkluzív fóliasorozat, kizárólag LLumar SelectPRO kivitelezők forgalmazhatják. A LLumar autóüveg fóliák technológiai csúcsa. A Hybrid-matrix nano-kerámia rétegeknek köszönhetően nagy mértékben visszaveri az infravörös sugarakat, ezáltal brutális mértékben csökkenti a nyári felmelegedés mértékét az autó belterében. Mivel a technológiája nem fém, hanem nano-kerámia részecskéken alapul, ezért nem okoz fennakadást a rádiófrekvenciás eszközök működésében.

A sorozatot 4 típus alkotja: 15, 35, 50, és 70 %-os fényáteresztési értékekkel. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar IRX Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Az IRX egy szintén nano-kerámia technológián alapuló fólia sorozat. Képességeit tekintve a STRATOS és a CTX sorozat között helyezkedik el. Az IRX, ahogy a neve is mutatja, a (STRATOS-hoz hasonlóan) kifejezetten az infravörös sugarak ellen lett fejlesztve. Magas hővédelmet biztosít, de mivel nem tartalmaz fémet, így nem árnyékolja a gépjárműben alkalmazott rádiófrekvenciás eszközöket (GPS, rádió, telefon, internet).

Az IRX 4 féle fényáteresztési értékkel kapható: 5, 15, 35, és 50%. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar CTX Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

A nagy fólia gyártók közül hosszú ideig, csak gyártónk az Eastman rendelkezett egyedül kerámia és kerámia-oxid felvitelére alkalmas gyáron belüli technológiával, divízióval.
Ez nem összetévesztendő a karbonnal kezelt anyagokkal mely nemcsak olcsóbb, de lényegesen alacsonyabb teljesítésű fóliák előállításához használt anyag. A CTX sorozat az ATR-hez hasonlóan magas hő védelmet biztosít, de mivel nem tartalmaz fémet, így nem árnyékolja a gépjárműben alkalmazott informatikai eszközöket (GPS, rádió, telefon, internet). Élettartama, mivel fémet nem tartalmaz, amely oxidálódhat, rendkívül hosszú, és gyári garanciája is 12-év mely a technológiában kimagaslónak számít.

A CTX 4 féle fényáteresztési értékkel kapható: 5, 15, 35, és 50%. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar ATR Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Ha az Ön igénye az esztétikus megjelenés és belátás védelem mellet az intenzív hő védelem is akkor a jó választás a LLumar ATR Sorozat. A magas hővédő tulajdonságot a polimer rétegek közé ágyazott fém réteg biztosítja, amely a fólia élettartamát is jelentősen növeli, így ezekre az autó fóliákra a gyártó 10 év garanciát vállal az előzőekkel megegyezően szaktelepítés esetén. Az ATR-el jelzett sorozat talán a legkedveltebb típus megrendelőink által, mert a közepes ár mellett egy igazán magas minőséget biztosítunk részükre.

Az ATR 5 féle fényáteresztési értékkel kapható: 5, 15, 20, 35, és 50%. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar ATC Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Ez a sorozat egy szabadalommal védett mély-színezési eljárással készül. Ennek köszönhetően a gyártó 7év garanciát vállal a fólia szín tartósságára leválás, felhólyagosodás, és réteg szét válása ellen, szaktelepítő esetén. Ezt a sorozatot amely 5-80% fényáteresztési értékek között 5-5 árnyalatban és 2 szín változatban készül, azok válasszák akik első sorban esztétikai meggondolásból illetve a gépkocsiba történő belátás védelem biztosítása érdekében fóliáztatják le autójukat. Az ATC kimagasló ár-érték aránnyal rendelkezik, így biztosított alacsony áron a magas minőség.

Az ATC 5 féle fényáteresztési értékkel kapható: 5, 15, 20, 35, és 50%. (A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal nem telepíthetőek.)

LLumar AIR Sorozat

Infravörös és teljes napenergia visszaverés

Az AIR sorozat fóliái, ahogy a neve is sugalja (air = levegő) magas fényáteresztéssel rendelkeznek. A magas fényáteresztésnek köszönhetően telepítést követően szinte észrevehetetlenek, a gyári üvegek megváltoztatása nélkül növelhetjük teljesítményüket. A magas fényáteresztés ellenére kifejezetten jó hővédő képességekkel bírnak az AIR fóliák. Nano-kerámia technológiával készül, nem tartalmaz fémet, így nem árnyékolja a gépjárműben alkalmazott rádiófrekvenciás eszközöket (GPS, rádió, telefon, internet).

Az AIR 3 féle fényáteresztési értékkel kapható: 75, 80, és 90%. A vezető oldali üvegekre szabályosan, műbizonylattal telepíthetőek! (Ha a vezető oldali üvegek már gyárilag sötétítettek, abban az esetben sajnos semmilyen fólia nem telepíthető szabályosan ezekre. )